BARBARA SMEENK

Kunstenaar en fotograaf

In mijn werk als kunstenaar onderzoek ik hoe identiteit en beeld elkaar beïnvloeden. Veel van mijn werk gaat over het (zelf)beeld dat voortkomt uit de verhalen over het land van oorsprong, het niet kunnen bestempelen waar je vandaan komt en een onbestemd verlangen. Ik ben opgegroeid in Turkije en Oman en dat hoort bij mijn identiteit.

Een andere grote liefde van mij zijn dieren. In elk land probeer ik de relatie tussen mens en dier vast te leggen.

Keep the Moment: In 2019 heb ik een stichting opgericht om door middel van kunstprojecten maatschappelijke thema’s te visualiseren. Ik heb meer dan 30 jaar ervaring met fotografie, film en animatie. Mijn focus als fotografie- en filmdocent ligt op storytelling en documentaire maken. Ik heb mij verdiept in de impact van het beeld, visuele geletterdheid, mediawijsheid en propaganda. Ik verbind verschillende culturen door ze samen te laten werken in kunstprojecten.

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google